Tipi bazenov

SKIMMERSKI BAZENI

PRELIVNI BAZENI

Potem, ko ste se odločili, da bo na vaši domači terasi stal novi bazen, se je potrebno poglobiti v to, na kakšen način bo bazen grajen, ter kakšen tip bazena si želite.

 

TIP GRADNJE
Ko govorimo o tipih gradnje, se uporabljata predvsem dva tipa gradnje bazenske školjke – klasična betonska gradnja z opaži ter vse pogostejša gradnja s t.i. polistiren zidaki. Njihova prednost je, da omogočajo hitro gradnjo, saj pri gradnji ne potrebujete opažev, ki so potrebni pri gradnji klasičnega betonskega bazena, po končani gradnji pa so stene bazena ravne, zato je potrebno le minimalno glajenje pred postopkom hidroizolacije s PVC bazensko folijo. Zagotavljajo tudi odlično toplotno izolacijo bazena. Takšna gradnja je tudi nekoliko cenejša, enostavnejša ter predvsem veliko hitrejša kot betonska gradnja.

 

SKIMMERSKI ALI PRELIVNI
Ko pa govorimo o tipih bazena, govorimo o t.i. skimmerskih bazenih ali prelivnih bazenih. Skimmerski bazeni so nekoliko cenejši tip bazena ter enostavnejši za gradnjo in vzdrževanje, medtem, ko je pri gradnji prelivnega bazena, poleg bazenske školjke in bazenske strojnice, potrebno zgraditi še prelivni kanal bazena ter poseben tako imenovan kompenzacijski bazen, kjer se zbere voda, ki se prelije čez prelivni rob. To gradnjo bazena občutno podraži. Prednost takšnega bazena pa je vsekakor atraktivnejši izgled, posebno v primerih, ko se bazen nahaja na lokacijah, ko lahko dosežemo, da se bazen preliva v panoramo in doseže izgled neskončnosti. Druga prednost pa je višja učinkovitosti filtriranja vode. Voda se preko celotnega prelivnega kanala odvzema ter pošilja v filtrirni sistem bazena, ravno zaradi kvalitete filtriranja so tudi bazeni za javno rabo praviloma prelivnega tipa.

 

HIDROIZOLACIJA
Zaključna faza opreme vašega bazena je hidroizolacija. Ta poteka v veliki večini primerov s posebnimi PVC membranami, ki poskrbijo za vodotesnost bazenske školjke. Membrana je s posebno tehniko varjena na stene ter dno bazena tako, da tvori vrečasto obliko, ki se popolnoma prilega vašemu bazenu.

Na voljo vam je širok izbor barvnih odtenkov – poleg enobarvnih folij v mnogih odtenkih ter mozaik folij, ki so prav tako na voljo v mnogih odtenkih, se vse pogosteje stranke odločajo za nove, izjemno atraktivne touch folije. To so reliefne folije, ki svojih barvah in vzorcih posnemajo naravne materiale – pesek iz različnih svetovno znanih plaž, atraktivne kamnine,…njihov odtenek daje vaši bazenski vodi resnično naraven in atraktiven videz z mnogimi barvnimi podtoni in odsevi.

 

Pri svojem delu uporabljamo samo visokokakovostne PVC membrane svetovno priznanih proizvajalcev.  Ponosni smo, da vam lahko poleg hidroizolacije z materiali proizvajalcev RENOLIT ALKORPLAN in ELBE, kot prvi ponudimo tudi hidroizolacijo vašega bazena z atraktivnimi bazenskimi folijami kanadskega proizvajalca CGT – AV foil EUROPEAN COLLECTION.

SLOPOOL – BMD BAZENSKI INŽENIRING d.o.o.
skupaj z Vami ustvarjamo vodna doživetja v varnem objemu vam ljubega doma
BMD BAZENSKI INŽENIRING d.o.o.
prinašamo poletje v vaš dom

POMEMBNO OBVESTILO: V času sezone – od začetka aprila do sredine septembra, smo zaradi izvajanja montaž na terenu telefonsko težje dosegljivi, zato nam povpraševanje prosimo naslovite na info@slopool.si oziroma izpolnite obrazec za povpraševanje

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram