Solinatorji Zodiac

Vzporedno z trendom zmanjševanja uporabe kemikalij v vsakdanjem življenju se v zadnjem obdobju na področju bazenske tehnike povečuje povpraševanje po naravnejših vrstah dezinfekcije. Klasično dezinfekcijo s klorom vse bolj izpodrinja dezinfekcija s soljo.

Če se odločimo za takšen način dezinfekcije je potrebna vgradnja naprave, ki jo imenujemo solinator (vgradnja solinatorja je mogoča tudi na že obstoječih bazenih! ) Solinatorji so naprave, ki iz v vodi raztopljene soli, s pomočjo elektrolize, razdeli molekulo soli in nastane t.i. podklorova kislina HOCl, ki ima visoko dezinfekcijsko sposobnost, uničuje alge, klice in bakterije. Po nekaj urah se molekule, ki so bile s pomočjo elektrolize razdružene, zopet združijo, in tako zopet nastane sol, naravni krog je sklenjen. Soli zato ni potrebno dodajati, ker se znova in znova tako deli, kot ponovno tvori.

Koncentracija soli, ki je prisotna v bazenski vodi, je nizka, zato jo med kopanjem komaj okusimo (za primerjavo -  koncentracija soli v morski vodi je vsaj desetkrat višja). Ker je takšne vrste dezinfekcija zadostna ni nikakršne potrebe po dodajanju klorovih preparatov v bazensko vodo, potrebno je le spremljanje in regulacija pH vrednosti.

Glavna prednosti takšne dezinfekcije je, da je človeku in okolju prijaznejša.

V kopalno vodo ni potrebno vnašati nobenih agresivnih sredstev, zato ni nevarnosti za napačno doziranje dezinfekcijskih sredstev.

Takšna dezinfekcija je koži prijaznejša  - po kopanju ne prihaja do težav z draženjem oči ( pordele oči) in izsuševanjem kože, nasprotno – šibka vsebnost soli celo blagodejno vpliva na kožo in jo mehča.

Voda je brez neprijetnega vonja po kloru.

Priporočamo solinatorje blagovne znamke ZODIAC.

Blagovna znaka ZODIAC predstavlja strokovno, napredno in odzivno podjetje na področju bazenske tehnike. Pri svojem delu uporablja le visokokakovostne materiale in najbolj posodobljene prakse na svojem področja ter stremi k odličnosti.  ZODIAC vam nudi rešitve in vam s tem ponuja več časa, da vi preprosto uživate v udobnem in varnem okolju vašega bazena, njihove rešitve ba bodo samodejno poskrbele za nego in vzdrževanje vašega bazena.

Blagovna znamka ZODIAC predstavlja rešitve, ki povečujejo vaše udobje in mir.

SOLINATOR ZODIAC Ei2

Enostaven za uporabo
Nastavitev solinatorja je pogosto lahko težava, zato je bil ob razvoju modela EI2 cilj poenostaviti uporabo in upravljanje. Model Ei2 je prednastavljen s poletnim in zimskim načinom delovanja, vse kar morate storiti je, da nastavite čas in izberete način. Dopušča pa Vam tudi možnost, da nastavite svoje delovanje po vaših željah. Na voljo sta tudi funkciji Boost ali Low. V primeru težav bodo na zaslonu prikazana opozorila, ki vas bodo opozorila na morebitne napake.

Enostavno vzdrževanje
Naprava je zasnovana tako, da je poleg rokovanja, tudi njeno vzdrževanje enostavno za uporabnika.

Najboljše v tehnologiji
Zodiac stremi k uporabi najnaprednejše tehnologije pri svojih produktih. Solinator EI2 uporablja tehnologijo obratne polarnosti (samočiščenje), da je končnemu uporabniku treba čim manj posegati v delovanje ( čiščenje celice solinatorja). Poleg tega je zaradi prozornega ohišja enostavno razbrati, ali je potrebno celico očistiti.

SOLINATOR ZODIAC eXOiQ

Nova generacija premium pametnih solinatorjev.

iAquaLink tehnologija – Naprava ima vgrajen WiFi čip, ki vam omogoča nadzor in upravljanje na daljavo - za popoln nadzor na dosegu roke kadar koli in kjer koli.

celica z dolgo življenjsko dobo - Te nadgrajene avtomatske čistilne celične plošče imajo izjemno dolgo življenjsko dobo.  Delovanje v kombinaciji s pametno tehnologijo zagotavlja dolgoletno zmogljivost naprave.

Pametni temperaturni senzor - Samodejno uravnava izhod v hladni vodi, kar preprečuje prekomerno obrabo vaše celice in pomaga zmanjšati stroške.

Možnost povezave z bazensko črpalko – Zagotavlja večji nadzor nad hitrostjo delovanja črpalke in pomaga zmanjšati porabo energije. EXO lahko komunicira s črpalkami, ki podpirajo RS485.

Na voljo nadgradnje  tudi za upravljanje s pH vrednostjo bazenske vode.

Možnost upravljanja bazenskih luči preko krmilne enote na solinatorju ( določeni modeli luči )

Možnost povezave solinatorja z avtomatskim bazenskim pokrivalom ( določeni modeli) – medtem ko je bazen pokrit solinator temu prilagodi svoje delovanje.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram