Pokrivala

ZIMSKA POKRIVALA WINTER TOP BY SLOPOOL

Bazen in bazensko strojnico je potrebno pred zimskim časom pripraviti na tako imenovano zimovanje. Priporočljivo je, da bazen v času mirovanja ustrezno pokrijemo in tako zaščitimo pred vdorom umazanije, zunanje vode ter UV žarki. S tem ko kopalni vodi odvzamemo svetlobo, pa je tudi možnost za razraščanje alg v bazenski vodi manjša. Posledično je priprava na novo kopalno sezono po odkritju bazena enostavnejša – občutno manj čiščenja pred spomladanskim zagonom.

Bazenska pokrivala WINTER TOP so izdelana iz kvalitetnih, nepropustnih PVC materialov, ki so odporni na sol in klor ter so frekvenčno varjena po celotni dolžini robov, kar jim zagotavlja maksimalno življenjsko dobo. Na voljo sta vam dva načina pritrditve – obtežitve z vodnimi tulci ali napenjanje z elastiko ter več barvnih odtenkov na izbiro. Ker si želimo bazenski vodi v času zimovanja odvzeti svetlobo, se bazenska pokrivala izdelujejo v temnejših odtenkih, ki so prav tako manj občutljiva na umazanijo ter privlačnejša na pogled.

Najpogostejša izbira in naše priporočilo je nakup bazenskega pokrivala z vodnimi tulci. Vodni tulci so varjeni iz enakega materiala, kot je bazensko pokrivalo ( 680g ) ter napolnjeni z vodo, da obtežijo bazensko pokrivalo po celotnem robu bazena. Tak način prekrivanja je priporočljiv, saj s takšno obtežitvijo preprečimo morebitno odkritje bazena zaradi nenadnih sunkov vetra, kar je pri napenjanju z elastiko težje izvedljivo.

Preden bazen pokrijemo z t.i. zimskim pokrivalom, je priporočljivo vanj namestiti posebne zaščitne plovce ali kompenzatorje ledu, ki akumulirajo pritisk ledu, v primeru, da zamrzne voda na površini bazena. Uporaba zimskih plovcev je nujna pri betonskih bazenih in priporočena pri vseh ostalih tipih bazena. Za bazene s širino do 4 m namestimo zaščitne plovce po dolžini bazena v eni liniji, za bazene, ki so širši od 4m, pa je priporočena namestitev vsaj dveh vrst zaščitnih plovcev po dolžini bazena.

Vsa bazenska pokrivala krojimo ter varimo sami ( z več kot 20 letnimi izkušnjami ) in so narejena po merah vašega bazena s pribitkom + 0,7 m na vsakem robu bazena za boljše prileganje.

Kontaktirajte nas in pripravimo vam neobvezujočo ponudbo.  

ODDAJ POVPRAŠEVANJE

TERMO POKRIVALA – GEOBUBBLE

Termo pokrivala GEOBUBBLE SOLGUARD by SLOPOOL so izdelana iz posebne termoplastične folije z zračnimi mehurčki 500 micronov po meri vašega bazena. Blagovna znamka Geobubbles je najboljša možna kvaliteta trenutno dosegljiva na trgu bazenske opreme v panogi bazenskih pokrival. Termo pokrivalo Geobubbles pripomore k povišanju temperature vode (do 8 stopinj) zaradi inovativne tehnologije izdelave, preprečuje izhlapevanje vode (tudi do več kot 98%), privarčuje do 70% energije potrebne za ogrevanje vode, učinkovito zmanjšuje stroške za vodo, energijo in sredstva za nego vode, zmanjšuje vdor umazanije v bazen in posledično nastajanje alg, odlikuje pa ga dolga življenjska doba (do 6 let ob pravilni uporabi). Uporabna so vse od zgodnjega zagona bazena spomladi, ko nam pomagajo,da voda hitreje pridobi željeno temperaturo, pa vse do poznih poletnih dni, ko želimo, da voda obdrži temperaturo in si tako kopalno sezono občutno podaljšamo, saj kljub hladnim jutrom in nočem, voda ne izgublja temperature.

Pokrivalo je krojeno po natančni meri vašega bazena in termo zarobljeno na čelnih straneh, kar preprečuje trganje materiala pri pokrivanju in navijanju. Pokrivalo ima dodane še t.i. rinke in sponke za pripenjanje na navijalec ter vrv za pomoč pri pokrivanju. Priporočamo tudi nakup posebnega mobilnega ali fiksnega navijalca, na katerega se pokrivalo z lahkoto navije, ko ga ne potrebujemo.

ODDAJ POVPRAŠEVANJE
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram